Aprendre música des de petits, el mètode de l'EMSG

Aprendre música des de petits, el mètode de l'EMSG

Sabies que a l’Escola de Música Sant Gervasi tenim un mètode d’ensenyament musical que s’inicia als 9 mesos? Efectivament, la nostra escola dona un especial valor a l’aprenentatge musical des de ben petits, perquè sabem que començar a aprendre música des dels primers mesos de vida pot tenir molts avantatges i pot arribar a jugar un paper molt important en el desenvolupament integral dels nens i nenes. 

La nostra proposta de música per a nadons està dirigida als petits d’entre 9 mesos i 3 anys, i inclou una classe setmanal de 30 minuts en la qual els nadons, acompanyats del pare o la mare, aprenen i es familiaritzen amb els conceptes fonamentals de la música. Però això no és tot! El nostre projecte educatiu per a nadons permet als més petits començar a gaudir de la música a un nivell molt bàsic, entenent els conceptes més importants des de zero. Es tracta d’una proposta que integra a tota la família, per tant, els pares tenen l’oportunitat de viure i compartir una activitat amb els seus fills, passant temps amb ells i aprenent infinitat de recursos pedagògics i educatius. 

Un cop assolits els 3 anys, a l’Escola de Música Sant Gervasi oferim el programa de Sensibilització, que va fins als 6 anys, on el nen o la nena, mitjançant la cançó, el joc, la dansa i la introducció als primers instruments de percussió, assolirà els coneixements que esdevindran la base de la seva futura educació musical. Aquesta classe tindrà una durada de 45 minuts setmanals amb l’objectiu de continuar amb l’aprenentatge sensorial, d’una banda, i donar als més petits les eines suficients perquè aprenguin a estimar la música. Finalment, comptem amb la nostra Roda d’Instruments, un mètode ideal per a conèixer la gran varietat d’instruments que existeixen i prendre un primer contacte amb ells, per tal de familiaritzar als més petits i que aquests puguin triar quin és el més adequat per a ells i elles. 

L’Escola de Música Sant Gervasi dona una gran importància als beneficis de la música en els nadons i els més petits perquè sabem que aquesta pot ajudar a desenvolupar forts vincles afectius, estimular la seva intel·ligència emocional i estimular els seus sentits, fomentant un desenvolupament físic i mental molt beneficiós. És important no limitar el contacte dels nens amb la música a escoltar-la, i facilitar que en puguin formar part activa, fent que s’impliquin a fons en el seu aprenentatge. 

L’educació musical primerenca té com a objectiu el descobriment i desenvolupament de les capacitats expressives, musicals i psicomotores dels nens i nenes, que permetran posteriorment triar un instrument segons les seves preferències i aptituds, treballant el desenvolupament de la veu, el contacte amb les fonts sonores a través de materials diversos, el reconeixement i representació dels sons, el desenvolupament de la percepció auditiva i la utilització del moviment com a mitjà d’expressió i sensibilització motriu, auditiva i visual, per a conèixer el mateix cos, desenvolupar el sentit rítmic i fomentar les relacions socials. 

Vine a conèixer el programa educatiu de l’EMSG i descobriràs un equip de professors amb àmplia experiència en el sector pedagògic i en interpretació, que comparteixen la nostra passió per la música i que us acompanyaran en aquest procés d’iniciació. Per saber més sobre aquesta experiència d’aprenentatge pots visitar-nos o contactar amb nosaltres, estarem encantats de resoldre els vostres dubtes!