Aulavirtualmusica, un nou mètode d'ensenyament musical interactiu

Aulavirtualmusica, un nou mètode d'ensenyament musical interactiu

Com cada any, després de les vacances d’estiu arriba setembre i amb ell l’inici d’un nou curs. Però aquest no és un curs qualsevol, ja que a l’Escola de Música Sant Gervasi hem incorporat una novetat que estem encantats de compartir amb vosaltres, l’aulavirtualmusica. Es tracta d’un nou mètode d’ensenyament musical interactiu que facilitarà encara més l’aprenentatge als nostres alumnes. Vols saber en què consisteix? T’ho expliquem a continuació! 

Donem la benvinguda als nostres alumnes a l’aulavirtualmusica, una plataforma de llenguatge musical basada en la gamificació, és a dir, aprendre divertint-nos. Aquesta plataforma dona la benvinguda als alumnes a través d’un espai web personalitzat al qual es pot accedir a través de qualsevol dispositiu (Ipads, tablets, mòbils i ordinadors). Aquest innovador mètode d’ensenyament musical interactiu ofereix tota la seva programació via web, per tant no caldrà instal·lar cap aplicació externa, sinó que es podrà utilitzar des de qualsevol lloc fàcilment.

Aquesta aplicació dona suport als cursos de Nivell Elemental de música, tractant tots els continguts pedagògics corresponents. El seu ús és fàcil i accessible per a tothom, i les tasques de cada alumne poden fer-se i entregar-se directament a la plataforma. Cadascun dels cursos tindrà diverses unitats, i cada unitat compta amb diversos apartats: lliçons, dictats, rítmica, teoria i jocs. Aquest mètode d’ensenyament musical interactiu és innovador pel que fa a incorporar el component lúdic en el sistema d’aprenentatge, per això s’incorpora un joc al final de cada unitat, generant en l’alumne un alt grau de motivació i aproximant el llenguatge musical als entorns més quotidians dels alumnes. Això facilita que l’aprenentatge es converteixi en quelcom entretingut i agradable. 

La gamificació és una tècnica d’aprenentatge que trasllada la mecànica del joc a l’àmbit educatiu per tal d’aconseguir millors resultats, ja sigui per absorbir millor alguns coneixements, millorar habilitats o recompensar algunes accions concretes, entre altres objectius. Aquest mètode d’ensenyament musical interactiu facilita la interiorització de coneixements de forma més divertida, generant una experiència positiva en l’alumne. Està comprovat que el model de joc funciona realment, aconseguint motivar els alumnes i desenvolupar un major compromís de les persones, incentivant el seu ànim de superació i recompensa a l’alumne en funció dels objectius aconseguits. 

La nostra escola creu en una educació musical que dona molta importància a l’aprenentatge a qualsevol edat, nens, joves i adults, per això creiem que s’inclou dins els nostres valors i que es tracta d’un model que funciona perfectament amb els alumnes d’edats més joves donat que viuen en un entorn digital i aquest és el seu entorn habitual. 

Des de l’Escola de Música Sant Gervasi volem posar al servei de les persones la formació i desenvolupar integralment les seves capacitats, per això seguim ampliant la nostra oferta educativa i ens proposem nous reptes per a millorar, adaptant-nos a les necessitats dels nostres alumnes. Vols saber més sobre aquest nou mètode d’aprenentatge musical interactiu? No ho dubtis i contacta amb nosaltres. Estem segurs de que us encantarà!