Els beneficis de la música

Els beneficis de la música

Has conegut mai algú a qui no li agradi la música? La música és un plaer universal, per això li agrada a tot el món. Per si no fos prou, la ciència ha demostrat que és molt més que això, ja que són moltíssims els beneficis de la música en relació amb la salut com:

  • Alleujar el dolor. Segur que has escoltat a algú dir que la música, d’una forma o altra, l’ha ajudat a millor el malestar físic o emocional que patia. De fet, un estudi de la Utah University de 2011 demostra que quan ens concentrem en la música la nostra atenció es desvia dels estímuls dolorosos i disminueix el patiment.
  • Disminuir l’estrès i l’ansietat. Més d’un 25% de les malalties que patim estan associades a l’estrès. Sabies que escoltar una mica de música cada dia redueix significativament els nivells d’ansietat?

Augmenta l’agilitat mental i la capacitat de respondre més ràpid als estímuls sensorials, millora la memòria, relaxa la ment i el cos… són moltíssims els beneficis de la música en la nostra salut. Però la salut no és l’únic aspecte de la nostra vida que rep grans beneficis de la música:

  • La música ens fa millors com a persones. Gaudir de la música ens fa créixer com a persones i ens fa més feliços. Si t’animes a formar part de l’Escola de Música Sant Gervasi veuràs com un dels beneficis de la música més presents a l’escola és el de poder assolir la capacitat de gaudir plenament de la música.
  • Et permet convertir la teva passió en la teva professió. Una sòlida formació musical no té perquè tenir una finalitat professionalitzadora, però és cert que molts dels alumnes o exalumnes de l’Escola de Música Sant Gervasi acaben fent de la música la seva professió, ja sigui com a músics o com a docents.
  • El millor pla per combatre la por a créixer. Mai és tard per fer música. Tinguis l’edat que tinguis, qualsevol moment és bo per formar-te i perdre la por a aprendre coses noves o a sortir de la teva zona de confort. A més, la música et permetrà desconnectar i connectar amb tu mateix, desenvolupant una activitat que t’agrada i et fa feliç.
  • Fa que et sentis part d’un col·lectiu. Fer música és molt més que assistir a classe: és participar (si un vol) en audicions i concerts, tocar en grups instrumentals, cantar en grups vocals, anar a concerts, etc. Tots sabem que a vegades pot resultar molt difícil socialitzar i sentir que pertanys a algun lloc, i sense cap mena de dubte, aquest és un dels principals beneficis de la música.

Descobreix el nostre projecte educatiu i aquest curs 2021-22 anima’t a venir a l’EMSG! Veuràs i viuràs tots els beneficis que la música pot portar a la teva vida. 

 

MÉS INFORMACIÓ          INSCRIPCIÓ CURS 2021-22