Com triar l'instrument més adequat?

Com triar l'instrument més adequat?

Si sempre has volgut tocar un instrument però no tens clar quin seria el teu instrument ideal estàs de sort, perquè a l’Escola de Música Sant Gervasi et donem les claus per saber com triar l’instrument més adequat. Segueix llegint per descobrir-ho! 

A molts de nosaltres, principalment als amants de la música instrumental, ens agradaria aprendre a tocar un instrument, però generalment ens sentim intimidats i sovint no sabem per on començar  ni com triar l’instrument més adequat per a nosaltres. Tot i que pugui semblar complicat, en realitat és molt més senzill del que sembla, especialment si som adults, donat que coneixem millor quins són els nostres gustos i tenim accés a una escala més gran d’opcions. 


Tot i això, existeixen algunes pautes que podem seguir per saber com triar l’instrument més adequat a qualsevol edat. Si bé és cert que els nens posseeixen una certa flexibilitat cerebral que els permet construir un seguit de vies i connexions neuronals amb major facilitat, els adults som més hàbils en la pràctica, ja que tendim a prendre’s les coses amb més serietat i constància. Una de les maneres més fàcils de triar els instruments és provar les diferents opcions i així veure quina ens agrada més, tot i això hi ha diversos factors a tenir en compte quan hem d’aprendre a com triar l’instrument més adequat

Quin tipus de música preferim 

Alguns instruments són més versàtils que d’altres. Alguns ofereixen uns tocs bàsics i d’altres una amplitud de gèneres o sons. D’altres són més adequats per un cert tipus de música més concret. Per saber com triar l’instrument més adequat per a nosaltres us recomanem tenir clar quin tipus de música us agrada, i decantar-vos pels instruments que habitualment s’utilitzen per a tocar-la. 

On practicar

És molt important per aprendre a com triar l’instrument més adequat per a nosaltres saber on ho farem, és a dir, ubicar-nos en l’espai on assajarem, ja que la música sona i de vegades aquest so pot influir en la vida d’altres persones. Estudiar a una escola de música és ideal per practicar amb qualsevol instrument, però si volem també practicar a casa haurem de tenir en compte les dimensions i la potència de l’instrument que triem, per tal de facilitar la pràctica amb la convivència. 

Estar segur/a en l’elecció

És normal no estar segur/a al cent per cent de l’elecció que fem en triar l’instrument més adequat, per això és bo parlar amb gent que ja toca algun instrument, deixar-nos aconsellar pels experts i escoltar el que tenen a dir les persones que ja estan familiarizados amb la música i els instruments, perquè poden aconsellar-nos, guiar-nos, animar-nos i orientar-nos en la direcció correcta! 

Practica, prova!

A l’EMSG hem desenvolupat un sistema que permet als nostres alumnes (després de la Iniciació 2), conèixer, provar, tocar i familiaritzar-se amb els instruments que més els agraden. La Roda d’Instruments facilita la presa de decisions als alumnes i apropant-los d’una manera natural i orgànica als instruments. 

 

Esperem haver-te ajudat a descobrir com triar l’instrument musical més adequat però si encara tens dubtes pots visitar-nos o posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t!