El poder terapèutic de la música i de tocar un instrument

El poder terapèutic de la música i de tocar un instrument

Els efectes que la música arriba a tenir sobre la salut mental són una eina amb molt de poder terapèutic, ja sigui escoltant-la com tocant un instrument. Aquests beneficis són innegables des de fa molt temps, ja que ha quedat més que demostrat que el seu ús pot tenir efectes motivacionals i emocionals que serveixen com a element per al canvi de la conducta humana. 

I és que cada cop que la gent toca un instrument o escolta música és com si es deslliguessin focs artificials als seus cervells, encara que a simple vista sembli que estan concentrats i calmats, però per dins ocorre una festa. Això se sap perquè els neurocientífics han fet estudis mentre analitzen les parts del cervell que s’activen. Quan feien aquests experiments es van adonar que múltiples zones s’il·luminaven alhora que anaven processant el so i es transformava en melodia i ritme. 

Tots aquests processos succeeixen en molt poc temps i no entén de gent que està malalta o sana, ja que la música és per tothom. Per això volem incidir en aquest poder terapèutic que és tan bo. Els beneficis són tants que des de l’Escola de Música Sant Gervasi et volem animar a endinsar-te en aquest món ple de privilegis per a la teva salut. 

La importància de fer música i els nostres programes

Encara que ja no hi siguis a la infantesa o en edat jove, considerem que és molt oportú que tinguis en compte l’educació musical. És un bé que no compren d’edats i, per aquest mateix motiu, oferim classes a tota mena de públic, a partir dels 9 mesos d’edat.. 

El nostre programa ofereix el següent:

  • Música per a nadons: de 9 mesos a 3 anys. Acompanyat del pare o mare, podrà gaudir de la música i començar a familiaritzar-se amb els conceptes.  
  • Sensibilització: de 3 a 6 anys. Mitjançant la cançó, el joc i la dansa es descobreix la base de la formació musical.  
  • Introducció i preparatori: de 6 a 7 anys. L’objectiu és fer un primer any d’introducció al seu instrument consolidant la tria d’aquest.  
  • Nivell elemental / clàssic o modern: a partir dels 8 anys. Està format per 5 cursos d’instrument i de Llenguatge Musical amb assignatures complementàries per a una millor formació. 
  • Nivell professional / clàssic o modern: a partir dels 8 anys.  
  • Joves: a partir dels 12 anys. Fem cursos adaptats a tots aquells joves que comencen a estudiar un instrument a partir d’aquesta edat.  
  • Adults: a partir dels 16 anys. Com que l’estudi d’un instrument pot començar a qualsevol edat, fem classes individuals adaptades a les necessitats de cada alumne/a. 

Totes les edats són bones per fer vincle amb la música i gaudir dels beneficis terapèutics que aquesta proporciona. 

Aprofita per fer la matrícula ara que ets a temps i vine a estudiar música amb nosaltres, tinguis l’edat que tinguis seràs més que benvingut!