Els beneficis d’aprendre a tocar un instrument

Els beneficis d’aprendre a tocar un instrument

Saps quins són els beneficis d’aprendre a tocar un instrument? T’has plantejat mai en quins aspectes la música pot millorar la teva vida? En aquest article t’explicarem 7 beneficis que t’aporta aprendre a tocar un instrument a qualsevol edat i t’ensenyarem a aprendre a gaudir d’aquesta emocionant activitat. Descobreix-los ara! 

Tot i que pot ser un pensament molt estès, arribar a ser un músic talentós no depèn en absolut de l’edat que tinguis, ni tampoc del talent innat, sinó que el que determina l’èxit és la paciència, la determinació, la perseverança i les ganes. Iniciar-se en aquesta aventura ens aporta a més molts beneficis d’aprendre a tocar un instrument que tindran conseqüències molt favorables a la nostra vida.  

  • Millora les capacitats cognitives

I què vol dir això? Doncs que un dels beneficis d’aprendre a tocar un instrument és que ens ajuda a optimitzar els processos mentals en els quals el cervell s’ocupa de la comprensió, atenció, pensament i memorització entre d’altres, per tant, podem dir que la música ajuda directament al nostre cervell a treballar i a millorar. 

Agafar com a costum la pràctica regular provoca que, quan ens fem grans, el deteriorament del sistema nerviós sigui més lleu. 

  • Exercita la psicomotricitat

Encara que sembli mentida, sigui quin sigui l’instrument que triem, aquest ens ajudarà a activar-nos físicament, posant a prova les nostres articulacions a dits i mans, i sovint també altres parts del cos. Per això un dels beneficis d’aprendre a tocar un instrument és exercir la mobilitat del cos, enfortint els nostres ossos i músculs, de manera que ens protegirem de patir malalties com l’artrosi, entre d’altres. 

  • Augmenta la coordinació 

Sovint no és fàcil coordinar diferents moviments per tal que un instrument soni amb l’harmonia perfecta, però practicant descobrirem que un dels beneficis d’aprendre a tocar un instrument és que millorarà la nostra coordinació general. 

  • Millora la capacitat auditiva

Dit d’una altra manera, un dels beneficis d’aprendre a tocar un instrument és que entrenem la nostra oïda i adquirim habilitats per diferenciar diversos tons. Educar el sentit de l’escolta i l’oïda és molt important per experimentar una major capacitat auditiva i aguditzar-la.

  • Desenvolupa la creativitat

La música ens dona una oportunitat única per expressar-nos lliurement, per això un dels beneficis d’aprendre a tocar un instrument és el desenvolupament de la nostra creativitat i agilitat mental, fent-nos ser persones més creatives, innovadores i talentoses. 

  • Millora l’estat d’ànim

Una de les característiques principals de la música és que ens canvia l’humor, és una medicina per la nostra ànima i pot ajudar-nos a combatre sentiments negatius, per això un dels beneficis d’aprendre a tocar un instrument és el vessant emocional, ja que la música serveix com a regulador de les emocions, fent-nos treure la nostra vessant més artística. 

  • Ens ajuda a socialitzar

Un dels beneficis d’aprendre a tocar un instrument a una escola és que no només aprendrem a tocar sinó que també ens ajudarà a conèixer gent i crear vincles amb els nostres companys i mestres, convertint-se en una gran experiència. 

Encara no saps on anar per començar a aprofitar tots els beneficis d’aprendre a tocar un instrument? No busquis més, a l’EMSG oferim una gran varietat de classes i instruments perquè trobis la teva passió, ajustant-nos a les teves necessitats i treballant tots els estils, modern o clàssic, i també adaptant-nos als diferents nivells dels nostres alumnes. 

L’EMSG compta amb un ampli ventall d’instruments, partitures i material pedagògic per facilitar i enriquir l’experiència de l’aprenentatge musical a qualsevol edat, des de l’ensenyament per a nadons acompanyats dels familiars o el nivell introductori per als més petits de 6 i 7 anys, fins als programes de música per a adults

 

Si vols saber més sobre nosaltres visita’ns o vine a conèixer-nos! Ens trobem al barri de Sant Gervasi, ubicats en un edifici de modernes instal·lacions i amplis espais que t’encantarà.