Els beneficis de fer música en grup

Els beneficis de fer música en grup

Fer qualsevol activitat en companyia dels altres és molt beneficiós per a les persones, ja que l’ésser humà és social per naturalesa. Encara no coneixes els beneficis de fer música en grup? No et preocupis, a l’Escola de Música Sant Gervasi en som especialistes i te’ls expliquem a continuació! 

Els beneficis de la música en el nostre cervell, cos i estat anímic són àmpliament coneguts, però aquests es poden ampliar encara més quan es tracta d’agrupar-nos i compartir aquesta experiència amb els altres. A l’Escola de Música Sant Gervasi promovem una educació musical adreçada a totes les edats, donant molta importància als beneficis de fer música en grup i incentivant la formació d’agrupacions corals i instrumentals com a complement formatiu que enriqueix i incentiva l’aprenentatge individual. 

Aquests són alguns dels beneficis de fer música en grup

  • Socialització. Passar una estona fent el que més ens agrada i compartir-ho amb altres persones, fent pinya, ens ajuda a trobar un objectiu comú i ens uneix als altres. 
  • Companyonia. Fer música en grup ajuda a crear un ambient únic d’acolliment 
  • Aprendre a escoltar. Per poder fer música en grup és imprescindible saber escoltar als altres i adaptar-nos al conjunt, cosa que s’aprèn immediatament quan fem música amb més persones. 
  • Desenvolupar l’empatia. La música són emocions transformades en ones sonores, i quan toquem una peça amb altres persones, conflueixen moltes energies que es van contagiant. La música ens uneix i ens ajuda a entendre als altres. 
  • Trobar el nostre lloc. Fer música en grup implica entendre perfectament on és el teu lloc i la teva funció, fent que cadascuna de les parts que formen el conjunt siguin imprescindibles. 
  • Treball en equip. Saber encaixar amb la resta, adaptar-nos i ser flexibles ens facilitarà aprendre a treballar mà a mà amb la resta, entendre les seves necessitats i col·laborar en allò possible per assolir una fita comuna. 
  • Sumar talents. Un dels beneficis de fer música en grup és que aprenem a deixar el nostre ego de banda i construïm quelcom plegats, donant el millor de nosaltres mateixos per aconseguir un objectiu comú que enriqueix a tot el grup. 
  • Compartir. La música compartida es gaudeix més perquè és una experiència comuna, viscuda amb altres persones, on es creen anècdotes i vincles que poden durar tota la vida. 

A la nostra escola estem al servei de la formació i el desenvolupament integral de les persones, per això creiem en els beneficis de fer música en grup, no només pel fet d’aprendre a tocar un instrument sinó valorant l’aspecte social i compartit que genera aquesta experiència, per tal d’aconseguir no només un aprenentatge musical acadèmic, sinó també vivencial i experiencial. 

A l’EMSG creiem en els beneficis de fer música en grup, per això apropem l’aprenentatge musical a tothom, oferint un alt grau de qualitat i basant-nos en un model de comunicació artística  i d’expressió emocional que converteix la música en una via d’expressió artística i de plaer inigualable, per a qualsevol etapa de la vida. 

La nostra escola inclou i treballa amb tots els estils, modern i clàssic, i s’adapta als diferents nivells d’exigència dels nostres alumnes, però la nostra especialitat és compartir i treballem aquest aspecte d’una manera excel·lent. A la nostra escola tenim diverses agrupacions musicals, tant de cant coral  com instrumentals. Si vols saber més sobre els beneficis de fer música en grup fes click aquí i visita’ns!