Fes cant coral a Barcelona, vine a l’EMSG

Fes cant coral a Barcelona, vine a l’EMSG

A l’Escola de Música Sant Gervasi com a Escola de Música Autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, oferim un programa educatiu que s’inicia als 9 mesos i que s’estén al llarg de tota l’edat adulta. Aquesta proposta, a més a més, es complementa amb un seguit d’activitats i iniciatives com les audicions i els festivals, vitals en l’aprenentatge de la música. Les agrupacions corals i instrumentals, en aquest sentit, en són ben protagonistes. Per això, si t’estàs plantejant fer cant coral a Barcelona, estem segurs que la Coral EMSG t’encaixarà totalment. 

Amb l’objectiu de fomentar la participació en les activitats que organitzem a l’escola i la socialització mitjançant la música, a l’EMSG comptem amb una coral d’adults. Una agrupació que en l’actualitat està oberta a nous membres; siguin alumnes o no alumnes de l’escola, homes i dones. Hi participa gent de totes les edats i treballem un repertori variat i actual al llarg del curs. Aquest mateix el donem a conèixer a familiars, amics i al públic general a través de la celebració de concerts. Tot i que amb la pandèmia hem improvisat altres formats per arribar a més gent i, sobretot, per mantenir la seguretat de tots els nostres cantaires.

Si t’agrada el cant coral, participar en una coral de barri, propera i familiar com la de l’EMSG t’aportarà moltes coses bones. No sols perfeccionaràs la teva tècnica, també desconnectaràs i socialitzaràs. L’objectiu principal d’aquesta activitat és potenciar per mitjà de la veu, l’agudesa auditiva i la creativitat i, al mateix temps, fer-ho en grup, fomentar el sentiment de pertinença, sent membre d’un col·lectiu. Durant el curs ens trobem cada dimarts de 20:15h a 21:45h i el punt de trobada és la Parròquia Sant Cecília, un espai ampli i amb una acústica perfecta per fer cant coral a Barcelona.

Perquè conegueu com s’estructuren els nostres assaigs, heu de saber que a l’inici de cada sessió es treballa la tècnica vocal, per tal que l’alumne aprengui la importància de la preparació del cos i la veu. Seguidament es treballen altres repertoris que esdevenen el gruix de la sessió. El cant coral es treballa mitjançant cançons de tota mena i de tot arreu, siguin més tradicionals o més modernes, d’autor o a cappella o, fins i tot, amb acompanyament instrumental. 

Posat que la música té la finalitat de ser escoltada, al llarg del curs es realitzen diferents concerts per presentar en públic el nostre treball. En algunes ocasions, en aquestes ens donen suport altres músics de l’escola, ja que també intentem crear i fomentar sinergies amb altres grups musicals. Però també ens movem més enllà de l’àmbit de l’escola, participant en diferents trobades junt amb altres corals de Barcelona, Catalunya i el món. O en iniciatives solidàries que s’organitzen al barri o a la ciutat, ja que com escola ens agrada col·laborar i involucrar-nos amb el nostre entorn.

T’agradaria fer cant coral a Barcelona, ja que hi vius o hi treballes i unir-te a la Coral de l’EMSG? Contacta amb nosaltres i et proporcionarem tota la informació que necessitis. 

CONTACTA AMB L’EMSG