Formació musical transversal, des de nadons fins adults

Formació musical transversal, des de nadons fins adults

A l’Escola de Música Sant Gervasi som com una família, per això ens preocupem perquè tinguis la millor formació musical possible. Per tal que puguem donar-te el millor suport durant el teu aprenentatge musical i instrumental, com a mitjà de comunicació artística i com a eina fonamental per l’expressió dels propis sentiments, hem preparat un projecte educatiu adaptat a totes les necessitats, des dels més petits als més grans. Perquè, qui no ha sentit a dir que qualsevol edat és bona per aprendre?

 

Pels més petits de casa

La música és un dels primers estímuls que reben els més petits, segurament també un dels seus primers contactes amb l’art. Rebre formació musical des de ben petits els ajuda a desenvolupar les capacitats cognitives, com la memòria o la concentració; les capacitats motrius, com el control postural o la coordinació; la capacitat d’interrelació, al compartir l’experiència amb altres companys i companyes; i per últim, la capacitat d’autonomia, a través de l’adquisició d’hàbits i coneixement; totes elles altament importants pel desenvolupament integral dels infants.

Un dels fets que diferencia la formació musical de l’EMSG a la de la resta d’escoles de música de Barcelona, és el valor que donem a les classes de música per a nadons (de 9 mesos a 3 anys). Aquest mètode acosta la música als més petits i brinda als pares i mares l’oportunitat de compartir una activitat amb el seu fill o filla, aprofitant recursos per jugar i aprendre a casa. Al mateix temps que s’estimula la socialització i autonomia del petit, sent un moment clau, ja que és quan aprenen a sentir, percebre i poc a poc, a expressar-se.

Pels infants, en l’etapa que va dels 3 als 6 anys tenim les classes de sensibilització, on mitjançant elements com la cançó, el joc, la dansa i la percussió, assoleixen coneixements fonamentals i importants amb els que començar a familiaritzar-se amb aquell instrument amb el que es voldrà seguir formant a partir d’aleshores. En aquesta decisió tan important, l’anomenada Roda d’instruments té un paper fonamental.

Pels que volen aprofundir en el coneixement

Al ser una centre de formació musical autoritzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a l’escola treballem tots els estils i una gran varietat d’instruments, i et preparem pels exàmens oficials. T’acompanyem en el camí a nivells professionals, des de la Introducció i Preparatori, passant pel Nivell Elemental fins arribar al Nivell Professional. A més a més, per aquells joves que estiguin estudiant secundària i batxillerat, els pot servir per complementar i convalidar alguns dels seus estudis acadèmics.

 

Mai és tard per a començar amb la música

Si la teva il·lusió era tocar la flauta travessera, però no t’havies atrevit mai a mencionar-ho, que sàpigues que també tenim cursos de formació musical per tots aquells joves que comencen a estudiar un instrument a partir dels 12 anys. Classes adaptades, tant de clàssic com de modern, i amb l’opció de fer totes les classes optatives d’un altre estil o de coral. Un pla perfecte per recuperar el temps perdut.

Diuen que millor tard que mai, oi? Pels que us ha costat anys decidir-vos, però que veient els vostres fills tocar se us iluminen els ulls, tenim classes individuals per adults adaptades a les necessitats de cada alumne/a. No hi ha excusa possible per començar a estudiar un instrument, ni tan sols l’edat! A més a més, si t’animes a anar més enllà, també t’oferim classes de llenguatge musical, de combo, de cambra i de coral! No te’n mors de ganes?

 

Si valores la calidesa, l’exigència i el suport, l’EMSG és la teva escola. Deixa’ns acompanyar-te en la teva formació musical per poder compartir amb tu la nostra passió per la música.

 

T’agradaria rebre més informació? Contacta amb nosaltres i explica’ns què vols saber, estarem encantats d’ajudar-te en tot el que puguem.