Iniciar-se en el món de la música des de petits

Iniciar-se en el món de la música des de petits

És possible que molts de vosaltres us esteu plantejant si voleu que el vostre fill o filla gaudeixi dels avantatges d’estudiar música. Segur que us esteu preguntant quin és el millor moment per iniciar-se en el món de la música. Doncs bé, en el cas de començar a tocar un instrument la resposta és ben senzilla: com més abans millor. Descobriu perquè iniciar-se en el món de la música des de petits té un munt d’avantatges en l’aprenentatge i el creixement dels més petits! 

Aprendre música pot convertir-se en un hàbit fantàstic per als nens i nenes si s’aprèn des de petits, de la mateixa manera que aprenen a parlar, caminar, expressar-se corporalment, els hàbits d’higiene i altres comportaments socials i educatius. A l’Escola de Música Sant Gervasi sabem que mai és prou d’hora per començar a entrar en contacte amb la música, i per això a la nostra escola autoritzada proposem diverses classes i activitats per fer que els més petits puguin descobrir i gaudir del món musical des de l’inici de la seva vida. 

La música és un complement perfecte a qualsevol mena de formació, i es pot treballar de maneres molt diverses i amb diversos mètodes, començant a estimular la veu com a eina, creant dinàmiques musicals amb els pares i aprenent jocs de ritmes, a reconèixer sons, jocs d’afinació, memòria musical… el més important durant aquesta fase tan primerenca no és tant desenvolupar les habilitats musicals com generar una experiència agradable en els nens i nenes, per tal que puguin incorporar la música a la seva vida des de ben petits

El descobriment d’instruments senzills de percussió com el triangle, els boomwhackers, campanes i multitud d’innovadors recursos poden suposar una molt bona introducció al món de la música. A partir del primer contacte amb els instruments i l’experimentació aconseguirem que els nostres fills i filles puguin crear un vincle amb l’instrument, incentivar-los i aconseguir una major motivació i entusiasme per la música, així com per l’aprenentatge en general. A més, la música ajuda a desenvolupar moltes altres àrees del coneixement, habilitats i destreses dels nens i nenes que la practiquen. 

A l’EMSG us animem a iniciar els vostres fills en el món de la música des de ben petits, perquè estiguin familiaritzats amb els instruments i el contacte sigui el més natural possible. A partir dels 4-5 anys, quan ja comencen a reconèixer l’escriptura, tenen més desenvolupada la capacitat de concentració, per tant, aquest també seria un moment ideal per introduir la música a la seva vida, d’una manera agradable des d’on puguin absorbir tot el que aquesta els hi pot aportar. 

Per tant, és important estimular, motivar i descobrir el món musical des de petits, per poder guiar i educar els nostres fills/es de la millor manera possible. A l’EMSG tenim preparats diversos nivells al nostre projecte educatiu que contemplen les diferents franges d’edat, sent molt important l’etapa de sensibilització musical que va dels 2 als 6 anys, on els alumnes, mitjançant la cançó, el joc, la dansa i la introducció als primers instruments de percussió, assoleixen els coneixements que esdevindran els fonaments de la seva educació musical. Les classes que oferim són: 

  • Iniciació 1 (P3): 1 classe setmanal de 45 min. 
  • Iniciació 2 (P4): 1 classe setmanal de 45 min. 
  • Roda d’Instruments (P5)

A més, els nostres alumnes més joves podran participar en convivències musicals, festivals i classes obertes. Si vols saber més sobre els beneficis d’aprendre música des de ben petit clica aquí o contacta amb nosaltres!