Introducció a l'instrument i al llenguatge musical

Introducció a l'instrument i al llenguatge musical

Què és la melodia i quina diferència hi ha amb el ritme? Com s’escriu la música a un pentagrama? I les notes, com s’escriuen? Què és un interval i de quins tipus hi ha? Quin paper té el director en una orquestra o bé en una coral? Totes aquestes preguntes es poden resoldre fàcilment a través de l’estudi del llenguatge musical i mitjançant la introducció a un instrument, i a l’EMSG t’expliquem com esbrinar-ho! 

L’educació musical ens ajuda a conèixer el nostre propi cos, desenvolupar el sentit del ritme i fomentar les relacions socials així com la nostra creativitat. La música en si mateixa constitueix un element globalitzador molt important, tant per als nens com per als més grans, ajudant-nos a conèixer millor el nostre entorn i a relacionar-nos amb el món que ens envolta. A l’Escola de Música Sant Gervasi sabem que qualsevol moment és bo per a descobrir un instrument o aprendre sobre el llenguatge musical, per això la volem apropar a tothom!

La música és, sense dubte, l’element primordial que ens uneix i ens ajuda a aconseguir l’equilibri afectiu, intel·lectual, sensorial i emocional que tot ésser humà necessita. A l’EMSG volem ajudar-vos a desenvolupar les vostres habilitats i aptituds musicals a través de la introducció a un instrument i al llenguatge musical, és a dir, posant totes les eines al vostre abast perquè pugueu experimentar tot el que la música us pot oferir, i perquè us pugueu comunicar a través d’ella. 

La música ens aporta moltes coses bones i l’aprenentatge del llenguatge musical ens pot ajudar a desenvolupar la nostra sensibilitat, millorar la motricitat i la dicció, assolir nivells més alts de memòria, atenció i concentració, practicar el pensament lògic i coordinar-nos millor corporalment. A través de la pràctica musical aconseguirem comunicar-nos millor amb els altres, expressant-nos creativament a escala social i corporal. 

El curs d’introducció a l’instrument i al llenguatge musical aplega als alumnes de 6 anys. I forma part de l’etapa que anomenem Introducció i preparatori. La formació combina l’aprenentatge d’un instrument, triat el curs anterior amb la roda d’instruments i una classe de llenguatge. Les dues sessions són en grup. Però el nostre Projecte Educatiu s’inicia molt més abans. De fet, comencem als 9 mesos! I ho fem utilitzant tots els recursos tecnològics que tenim al nostre abast, adaptant-nos a un entorn cada cop més digitalitzat.  

Si vols més informació visita’ns o contacta amb nosaltres!