La música com a element clau en el desenvolupament infantil

La música com a element clau en el desenvolupament infantil

Escoltar música és pràcticament indispensable a la nostra societat, ja que ha quedat més que demostrat que és un element clau. Mitjançant el ritme i les melodies de les cançons s’aconsegueixen reaccions que són molt positives per al cervell humà, pel fet que ajuda a crear connexions i despertar sentiments, especialment a les edats més primerenques. 

Avui et volem exposar perquè la música és un element de summa importància per al desenvolupament infantil. 

Quins efectes positius té l’audició musical i/o tocar un instrument?

A continuació, exposem els avantatges de treballar amb la música i l’audició musical des de nadons:

  1. Augmenta la memòria, l’atenció i la concentració.
  2. Millora la fluïdesa d’expressió.
  3. Facilita la resolució de problemes.
  4. Estimula la imaginació i la creativitat.
  5. Reforça el llenguatge.
  6. Desenvolupa l’equilibri, els sentits i els músculs.
  7. Enriqueix l’intel·lecte.
  8. Augmenta la sociabilitat.
  9. Ajuda a controlar els estats d’ànim.
  10. Implanta rutines.

Com es pot apreciar, els beneficis són molts i molt variats. Per aquests mateixos motius resulta molt important acostumar els nens/es a escoltar música des de ben petits o animar-los a tocar algun instrument, ja que encara són majors els beneficis que s’obtenen. A més d’entretenir i divertir, juga un paper transcendental entre la formació, l’educació i el desenvolupament de les seves habilitats perquè gaudeixin d’un benestar tant físic com mental.

Metodologies amb les quals treballem 

A l’Escola Musical Sant Gervasi vetllem perquè els nostres alumnes puguin aprendre mitjançant les tecnologies més punteres per garantir que els coneixements s’absorbeixen de la millor manera possible. Fa poc temps vam introduir un element molt innovador i interessant: l’aulavirtualmusica. Aquest és un mètode interactiu de llenguatge musical per a escoles de música i conservatoris. Dona lliçons, fa dictats i ensenya rítmica mitjançant molts jocs als quals es pot accedir amb tota mena de dispositius i softwares. Ho passaran genial aprenent mentre juguen! 

El projecte educatiu de l’escola

Som una escola autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El propòsit que cerquem és apropar l’ensenyament musical sense oblidar l’alt grau de qualitat i seriositat. Aquest esperit té com a bandera l’aprenentatge del llenguatge musical i instrumental com un mitjà de comunicació artística i d’expressió que s’ha d’assolir des de ben petits, ja que tots els beneficis que la música aporta es mantindran en el temps. 

El projecte educatiu comprèn diferents etapes per no barrejar a nenes molt grans amb altres més petits. Entre aquestes franges podem trobar: música per a nadons (de 9 mesos a 3 anys), sensibilització (de 3 a 6 anys) o introductori i preparatori (de 6 a 7 anys). 

En aquest ensenyament ens sentim amb el compromís amb les famílies de compartir tres valors fonamentals: calidesa perquè s’ha d’estimar als alumnes, exigència perquè se’ls ha d’oferir les eines que estiguin a l’abast per un millor aprenentatge i ajut per estar sempre al costat dels alumnes pel que faci falta. 

 

No deixis perdre aquesta meravellosa oportunitat de fer gaudir la música als teus fills des de ben petits i aprofita que la matrícula és oberta.