La música en l’etapa d’educació infantil

La música en l’etapa d’educació infantil

La música ens acompanya al llarg de la vida, forma part de la nostra cultura. Totes les persones la gaudim i n’experimentem els seus beneficis. Però aquests encara són més intensos quan experimentem la música en primera persona, a través del cant o tocant un instrument. En l’actualitat hi ha molts estudis què en fan referència i que avaluen la seva incidència al llarg de totes les etapes de la vida, oferint resultats realment sorprenents. 

Per això és interessant començar a experimentar amb la música des de ben petits. A l’Escola de Música Sant Gervasi a partir dels 8 mesos oferim un programa de música per a nadons i famílies que permet fer una introducció a aquest meravellós món al mateix temps que s’estimula la connexió entre l’infant i el familiar que l’acompanya. És una experiència realment enriquidora de 30 minuts a la setmana.

Arribats als 3 anys i fins als 6, comptem amb el programa de ‘Sensibilització’. Durant aquest, mitjançant la cançó, el joc, la dansa i la introducció als primers instruments de percussió, l’infant assoleix els coneixements que després seran essencials en la seva educació musical. Dividim ‘Sensibilització’ per etapes P3, P4 i P5. En aquest darrer curs introduïm la Roda d’Instruments. L’objectiu continua sent l’aprenentatge sensorial, però, a més a més, es proporcionen les eines suficients que ajudaran al nen o nena a triar el seu instrument. 

És un dels moments més importants, on els nens coneixen de primera mà l’àmplia varietat d’instruments de vent, corda, metall o percussió que poden tocar. Com que triar, a priori no és fàcil, comptem amb un mètode propi per ajudar-los en aquesta tria que els acompanyarà per sempre. A més a més, durant aquesta etapa els alumnes poden gaudir de diferents activitats complementàries que tenen lloc a l’escola, com són les Convivències musicals, els festivals o les classes obertes. La música és un fet social i a l’EMSG facilitem totes les eines perquè els nostres alumnes més petits la puguin aprendre i gaudir. 

Començar a fer música en l’etapa d’educació infantil aportarà molts beneficis als vostres fills i filles. Més enllà de ser una activitat divertida, la música estimula la memòria, afavoreix la concentració i estableix una disciplina. També ajuda a desenvolupar la creativitat i a gestionar les emocions, mentre aquestes es van descobrint. La base que es construeix al llarg dels tres cursos de ‘Sensibilització’ estableix la base que permetrà al futur músic desenvolupar-se. 

Als 6 anys d’edat, amb l’entrada a Primària, els nens i nenes que han superat l’etapa de ‘Sensibilització’ fan el salt al curs d’Introducció a l’instrument i al llenguatge musical. Sens dubte, construir una base sòlida és essencial per créixer com a músic. Per tant, la música en l’etapa d’educació infantil és més que necessària. 

Si vols conèixer més a fons el nostre projecte educatiu, vine a l’escola o demana’ns tota aquella informació que necessitis: 932540186 – secretaria@escolademusicasantgervasi.com