La música i les emocions

La música ens ajuda a transmetre les emocions humanes, ja que aquesta sempre ha estat lligada a l’ésser humà i les nostres sensacions, emocions i sentiments. Aquesta funció ha anat evolucionant amb el pas del temps, convertint la música en un potent vehicle comunicatiu i sensorial. En aquest article analitzem quina és la relació de la música amb les nostres emocions i perquè és tan important. Acompanya’ns per saber-ne més!

Els nostres avantpassats utilitzaven els sons i la música com a eines de supervivència i de comunicació per crear associacions que els permetessin avançar-se a situacions de perill i ajudant-los a desenvolupar habilitats socials, utilitzant un llenguatge comú i universal: la música. De fet, Darwin a la seva obra “L’origen de les espècies” afirma que els sons musicals podrien haver estat els responsables d’assentar les bases per a un desenvolupament posterior del llenguatge. La nostra relació amb la música arriba fins a tal punt que és capaç de modificar el nostre estat emocional, fent que el nostre cervell pugui crear patrons emocionals que ens permeten relacionar-nos amb l’entorn en cada situació, per això estudiar música a l’EMSG pot ajudar-te a millorar la qualitat de vida i la forma en la qual et relaciones amb els altres.

A l’EMSG sabem que la música és una part fonamental de la nostra vida i que ens ajuda a convertir els sons en quelcom comprensible, que ens afecta i apel·la a la part més íntima de les persones. Associant els sons a les emocions podem arribar a ser capaços d’entendre les situacions en les quals ens trobem i els diversos contextos, per exemple, podem detectar l’alegria o la tristesa d’una persona amb tan sols el seu to de veu, i el mateix passa amb la música.

Existeixen diversos estudis neurocientífics que demostren que la música té una gran capacitat de canviar els nostres estats d’ànim, activant cadascuna de les estructures emocionals del cervell. S’han dut a terme experiments que així ho demostren: en escoltar música s’activen les parts del cervell que s’encarreguen de l’empatia, el dolor, l’alegria, la felicitat… per això es diu que la música és capaç de modificar les nostres emocions i també d’ajudar-nos a establir vincles socials amb altres persones, ja que ens permet compartir aquests sentiments i obtenir grans beneficis.

A l’EMSG coneixem la importància de la música en la vida de les persones, per això treballem per apropar-la a vosaltres i perquè aquesta funcioni com a vehicle entre la nostra vida i la dels altres. Amb la música ens és més fàcil comunicar-nos, evocar sensacions i que el que escolta rebi aquestes emocions més fàcilment, per això la música és enormement útil i té aplicacions molt pràctiques en el nostre dia a dia. Un clar exemple és l’ús de la música en el cinema, que serveix per a ressaltar les emocions i funciona com una ajuda a l’espectador per entendre millor l’escena i les emocions dels personatges.

A la nostra escola treballem activament per fer que la música formi part de la teva vida, sigui quina sigui la teva edat o nivell d’aprenentatge. El nostre projecte educatiu contempla les diverses fases d’aprenentatge i el nostre professorat treballa de forma propera adaptant-se a les necessitats de cada alumne, cosa que farà que estudiar música amb nosaltres millori la qualitat de vida dels nostres alumnes, fent que siguin capaços d’aprendre a expressar-se millor mitjançant el llenguatge musical.

Si vols aprofundir en aquest tema visita’ns o contacta amb nosaltres, i t’explicarem quina és la importància de la música en les emocions i quins són tots els beneficis que aquesta pot tenir a la teva vida!

MÉS INFORMACIÓ                                                    INSCRIPCIONS