La roda d'instruments, la millor manera de triar el teu instrument

La roda d'instruments, la millor manera de triar el teu instrument

Tots sabem que el primer pas per aprendre a tocar un instrument és triar quin volem que sigui, ja que aquest serà l’escollit, el nostre company de viatge i ens acompanyarà durant molts anys, formant part de la nostra vida. A l’Escola de Música Sant Gervasi coneixem la importància de fer una bona elecció, per això hem desenvolupat la Roda d’instruments, un mètode per ajudar als nostres alumnes a triar l’instrument ideal per a cadascú. Vols saber de què es tracta? T’ho expliquem a continuació! 

Triar una educació musical adequada a cadascú és un dels passos més importants per poder gaudir de la música. A l’EMSG enfoquem els nostres programes educatius a cada edat, des dels nadons fins als adults, considerant que tocar un instrument pot ser un complement formatiu que enriqueix i incentiva l’aprenentatge vital dels nostres alumnes. La Roda d’instruments és la millor manera de triar entre una àmplia oferta, i a la nostra escola hem desenvolupat aquest sistema adaptant-nos a les necessitats de cada alumne i personalitzant, en cada cas, la formació adequada per a cada estudiant. 

El projecte educatiu de la nostra escola contempla diferents programes per iniciar als nens en la música, que van des de la Música per a nadons (de 9 mesos a 3 anys) on els petits poden anar acompanyats dels pares i un programa de Sensibilització (de 3 a 6 anys) on els alumnes es familiaritzen amb la música mitjançant la cançó, el joc, la dansa i la introducció als instruments. És en aquest moment en el qual els petits assoleixen els coneixements que esdevindran fonamentals en la seva educació musical i al llarg de la seva vida, duent a terme activitats en les quals podran participar de forma activa: convivències musicals, festivals i classes obertes. 

És en aquesta part on descobrim la Roda d’instruments, que consisteix en una classe setmanal de 45 minuts que ajudarà a descobrir, de forma entretinguda i divertida, quin és l’instrument que millor s’adapta a les necessitats de cada alumne. Les classes es divideixen en dues parts, dedicant la primera part a la sensibilització i la segona a la Roda d’instruments, durant la qual els alumnes reben classe de tots els instruments que es toquen a l’escola, perquè per saber triar és important conèixer. És mitjançant aquest procés d’experimentació que cada alumne descobrirà les característiques, el so i l’aspecte dels instruments, deixant-se fascinar per aquells que més l’atreguin. 

A l’Escola de Música Sant Gervasi hem desenvolupat un sistema que sabem que funciona, no només gràcies a la Roda d’instruments, sinó també gràcies a un equip de professors titulats amb gran experiència en el sector pedagògic i en la interpretació, que comparteixen la nostra passió per la música. L’EMSG ofereix les millors instal·lacions al barri de Sant Gervasi de Barcelona per a desenvolupar-se en la música, a més d’oferir un ampli ventall d’instruments, partitures i material pedagògic que facilitarà i enriquirà l’experiència d’aprenentatge dels estudiants. A més, tenim un gran compromís amb els alumnes i les seves famílies, oferint calidesa, acompanyament i ajut, estant sempre al costat dels alumnes. 

Per aquest, i per molts altres motius, l’Escola de Música Sant Gervasi és l’opció perfecta per descobrir els diferents instruments i iniciar-se en la música. No deixis que t’ho expliquin, demana més informació i vine a conèixer-nos!