Les agrupacions musicals de l’EMSG

Les agrupacions musicals de l’EMSG

A l’Escola Musical de Sant Gervasi comptem amb diverses agrupacions musicals corals i instrumentals. Ens agrada dedicar un espai a aquests gremis perquè, com molts experts afirmen, les agrupacions corals o instrumentals són un complement molt important durant l’aprenentatge musical. Ja que la música ens ajuda a desenvolupar-nos com a persones i entendre millor la vida, a la nostra escola no podem donar-li l’esquena a aquestes agrupacions musicals. 

Les agrupacions musicals de l’EMSG (corals i instrumentals)

A l’EMSG les dividim les agrupacions musicals de corals en dos grups: la coral d’adults i la coral de joves. En l’actualitat, ambdues estan obertes a nous membres, siguin alumnes o no de l’escola, homes i dones. L’objectiu principal d’aquesta activitat és potenciar l’agudesa auditiva i la creativitat per mitjà de la veu.

Al mateix temps que es treballen els valors anteriors del cant coral, creiem molt convenient que és una tasca que s’ha de fer en grup. Uns grups que dividim per edats, de tal manera que així els alumnes aprenen en els intervals que els hi correspon. 

D’altra banda, pel que fa a les agrupacions musicals instrumentals les dividim en els combos i la Banda EMSG. En aquestes tindràs l’oportunitat de descobrir i endinsar-te a tocar l’instrument que més t’agradi, alhora que aprens sobre llenguatge musical. La música és un factor que uneix a tots els éssers humans i gràcies a aquesta agrupació participaràs en el procés de comunicar-te a través d’ella. 

Per què participar en les agrupacions musicals?

Ja ho deia el savi Nietzsche que sense la música, la vida seria un error. Des de l’antiguitat ens ha rodejat com a una forma d’art amb gran valor que ens ha acompanyat en totes les èpoques. Per tant, es pot apreciar com la música ens dona vida i ens fa sentir

Per si aquest motiu no tingués prou força pes per si mateix com per iniciar-te a formar part d’una agrupació musical, tant de coral com instrumental, deixa’ns que t’exposem alguns beneficis més: 

  • Ajuda a ser feliç. 
  • Redueix l’estrès.
  • Millora la salut física.
  • Augmenta les habilitats comunicatives.

En resum, formar part d’una agrupació musical coral o instrumental millora el benestar de qui hi participa, aportant molts beneficis. A més, és un bon complement formatiu, ja que és una font de coneixement i ens dona l’oportunitat de desenvolupar moltes habilitats com la creativitat, millorar la intel·ligència i fa créixer la confiança en un mateix. 

Per tots aquests motius, des de l’Escola Musical Sant Gervasi oferim una educació amb diferents agrupacions musicals per a totes les edats amb la fi de què tothom pugui enriquir-se dels valors fonamentals que ajuda a adquirir la música. De tal manera que posem a la disposició dels nostres alumnes una educació musical posada al servei de la formació i el desenvolupament integral dels alumnes com a persones. 

Apunta’t a una de les nostres agrupacions musicals corals o instrumentals per gaudir de tots els beneficis que aporta. No t’ho pensis més i vine a l’escola i demana més informació. Nosaltres estarem encantats de rebre’t per explicar-t’ho millor!