Mai és tard: aprendre música després dels 50 anys

Mai és tard: aprendre música després dels 50 anys

Aprendre a tocar un instrument pot millorar la nostra capacitat de comunicació, ens ajuda a estar de bon humor i fins i tot pot arribar a alleujar els nostres dolors i evitar futures malalties, per això des de l’Escola de Música Sant Gervasi defensem que mai és tard per aprendre música i animem als adults grans a iniciar-se en aquest camí! 

Són molts els beneficis que podem obtenir d’escoltar música, però són molts més els que podem guanyar aprenent a tocar algun instrument a una edat avançada, ja que pot ajudar-nos a discernir sons, superar estats depressius, d’angoixa o de soledat, millorant la nostra salut mental i física. L’aprenentatge musical després dels 50 anys pot ajudar-nos a compensar alguns dels efectes de l’envelliment com la memòria o la capacitat auditiva. 

La música és un potent activador de neurones, motiu pel qual aprendre a tocar música a certa edat ens ajuda a activar el sistema nerviós, creant una mena d’arxiu que romandrà obert amb cada so que escoltem. A més, les diferents parts del nostre cervell intervenen en l’activitat, ajudant a “entrenar” la nostra ment i algunes habilitats concretes. Aprendre a tocar un instrument, en tractar-se d’una activitat repetitiva, ajuda a millorar les nostres capacitats de coordinació i memòria

A més, a través de la música a una edat avançada podem comunicar-nos, utilitzant l’instrument com un canal per transmetre les nostres emocions i sentiments, ajudant-nos a canalitzar la nostra energia i facilitant-nos la comunicació amb els altres. El fet de triar una escola adequada per aprendre a tocar música a partir dels 50 anys és molt important, ja que envoltar-nos d’un ambient adequat és essencial per sentir-nos còmodes. A més, es tracta d’una activitat que ens portarà a relacionar-nos amb els altres d’una forma molt especial, coneixent gent nova i compartint una afició divertida i emocionant. 

L’Escola de Música Sant Gervasi és perfecta per aprendre música a qualsevol edat, perquè creiem que l’estudi d’un instrument sempre és beneficiós i mai és tard per posar-s’hi. Per aquest motiu oferim classes individuals adaptades a les necessitats de cada alumne/a, la possibilitat d’afegir-vos a la Coral de l’EMSG, l’aprenentatge musical individual o bé en grups d’adults, i també donem l’oportunitat als nostres futurs alumnes de participar en qualsevol de les “audicions d’adults” que es fan cada curs. 

No importa la vostra edat! Petits, grans o sèniors trobareu allò que esteu cercant. El nostre equip de professors experts està entregat a la seva feina, per tal d’acompanyar-vos en el camí de la música. Amb 21 anys d’experiència en el sector podem garantir que els nostres alumnes no només es diverteixen aprenent, sinó que també guanyen experiències inoblidables. Si busques una escola de música a Barcelona et convidem a visitar els nostres equipaments i deixar-te sorprendre pel nostre sistema educatiu

Si sempre heu volgut aprendre música, però mai us heu decidit, aquest és el vostre moment. Visiteu la nostra web i poseu-vos en contacte amb nosaltres per saber-ne més. Us estem esperant!