Passió per la música i l'ensenyament musical

Passió per la música i l'ensenyament musical

Coneixem la passió per la música per part d’aquells que la interpreten, pels que l’escriuen i la creen, pels que la produeixen i la comercialitzen, però hi ha una part molt important d’aquesta passió per la música que recau en aquells que es dediquen a l’ensenyament musical. En aquest article volem fer un reconeixement la passió innata per la música, d’aquells que han dedicat la seva vida a l’ensenyament musical i la seva importància en la nostra societat. 

Ser professor de música pot ser una tasca molt gratificant, això no obstant no és tan senzill com sembla. Tot i que la música és un element crucial a les nostres vides, existeixen diverses maneres d’apropar-nos a ella, i la pedagogia és una de les més complicades que hi ha. Saber desenvolupar una bona docència – especialment amb els més petits – i conèixer la diferència entre la diversió i l’aprenentatge té una certa complicació, així i tot és possible fer-ho amb molta dedicació i passió per la música. Els professors de música es troben constantment davant de reptes i dificultats per a les quals es preparen a consciència. 

Què s’ha de tenir en compte per afrontar aquesta tasca tan difícil com gratificant? A l’Escola de Música Sant Gervasi treballem constantment en la millora del nostre Programa Educatiu per tal d’oferir als nostres alumnes un aprenentatge ple de passió i alegria, esforçant-nos dia a dia per mantenir un alt nivell de qualitat i fer de l’ensenyament musical una diversió.

A l’EMSG optem per una metodologia que planifica les classes amb un objectiu: aconseguir ensenyar divertint-nos. Els nostres professors ofereixen una atenció personalitzada a cada alumne, atenent les necessitats de cadascú i observant quines són les habilitats i els punts forts dels estudiants, cosa que els permet estimular allò en el que destaquen de forma més específica. Això, d’una banda resultarà gratificant per als estudiants, i, d’altra banda els motivarà per continuar estudiant música. 

La passió per la música és contagiosa i hem de fer el possible per transmetre aquesta emoció tan forta als estudiants. L’aprenentatge ha de ser tant atractiu com divertit, i els professors de l’EMSG utilitzen diverses estratègies per assolir la plena atenció dels alumnes. 

Triar els materials adequats també és important per a transmetre i ensenyar. L’EMSG té en compte la importància de les eines digitals i els avenços tecnològics a l’hora d’ajustar els nous mètodes d’ensenyament als nostres programes educatius. 

A l’Escola de Música Sant Gervasi ens esforcem cada dia per transmetre la nostra passió per la música i motivar als estudiants, defensant amb força la música a les nostres aules i actualitzant els nostres mètodes educatius. Si vols saber més sobre com despertar la passió per la música visita’ns i coneix l’escola!